București pe ruta Smart City

banner_newsletter3
banner_newsletter3

Palatul Parlamentului a fost, pe 8 septembrie 2015, gazdă a conferinței „București pe ruta Smart City” – un eveniment care a adunat în aceeași sală reprezentați din toate sectoarele de activitate pentru a dezbate viitorul orașelor din România. Accentul a fost pus pe soluțiile care exista pentru a spori siguranța în orașe (Siguranță Inteligentă), pentru a îmbunătăți mobilitatea în mediul urban (Mobilitate Inteligentă) și pentru a eficientiza alimentarea cu energie electrică (Energie Inteligentă).

Evenimentul a fost prezidat de către reprezentanți ai autorităților publice din România și ai comisiilor de specialitate ale Uniunii Europene, alături de unele dintre cele mai mari companii care au proiectat și implementat proiecte de tip Smart City în toată lumea.

Conferința a fost deschisă de președintele Asociației Smart City Pro, dl Cătălin Neamțu, urmat de dl Ștefan Varfalvi, președinte IMSAT și membru în Comitetul Economic și Social European (CESE). Cuvântul a fost luat apoi de dl Secretar de Stat Narcis Cătălin Beciu, din partea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, dl Secretar de Stat prof.univ.dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și dl arh. Gheorghe Pătrașcu, Arhitectul Șef al Municipiului București.

Trei companii de prestigiu din domeniul tehnologic au fost prezente și au prezentat studii de caz ale unor proiecte realizate în orașe de pe trei continente. MER Grup, lider mondial în soluții inteligente pentru siguranță și securitate a prezentat proiecte realizate în Ierusalim și în Buenos Aires, Swarco a arătat publicului cum s-a fluidizat traficul în orașul Hamburg, iar compania Siemens a prezentat cum soluțiile moderne de infrastructură pot transforma un oraș, având ca studiu de caz Londra, unde Siemens și-a deschis primul centru de dezvoltare urbană sustenabilă, cladirea Crystal.

La dezbatere au fost prezenți în sală reprezentanți din conducerea mai multor ministere, ambasade, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratele pentru Situații de Urgență, primării ale orașelor din România, universități, asociații profesionale și companii de prestigiu din domeniile IT, comunicații, tehnica de securitate, energie, construcții, transport și utilități.

Studii de caz prezentate de companii care au proiectat și implementat proiecte Smart

linie cladiri 2

Siguranță inteligentă în Argentina și Israel

Abordări SmartSafe City – Buenos Aires și Ierusalim

Bunăstarea locuitorilor și a întreprinderilor business/ afaceri a unui oraș depind de gestionarea eficientă a siguranței (securității fizice). Prezentarea abordează unelte noi, destinate sprijinirii efortului de a menține ordinea publică și siguranța locuitorilor, și include descrieri a câtorva proiecte realizate, ilustrații ale soluțiilor SmartSafe City puse în aplicare în Ierusalim, Israel și Buenos Aires, Argentina, și alte orașe.

Pentru a descărca prezentarea apăsați aici.

mer groupMER Security and Communications Systems Ltd ( MER Systems ) este parte în MER Group ( www.mer-group.com ). Înființată în 1948, MER Group menține un portofoliu diversificat de filiale, ce își desfășoară activitatea în trei domenii principale: telecomunicații, securitate și tehnologie „curată”.  În același timp cei de la MER Group investesc și în alte domenii, cum ar fi comunicațiile prin satelit, biotehnologie și știința materialelor. Extinderea la nivel internațional a început în anii 1992, iar în prezent MER Group are peste 40 de filiale în întreaga lume și peste 1000 de angajați.

MER Systems este o companie specializată în soluții și sisteme integrate pentru conceptul de „Safe and Smart City” (Oraș Sigur și Inteligent), ce cuprind sisteme de supraveghere inteligente, centre de comandă și control, managementul informației, summituri internaționale, evenimente sportive, clădiri inteligente, meteorologie, comunicare și interoperabilitate/interconectivitate. MER Systems deține un record extins în planificarea și furnizarea de soluții de monitorizare a siguranței publice.

Sam Buechler

Sam BuechlerSam Buechler este Business Programs Manager al companiei MER Systems, specializat în soluții și sisteme pentru „Safe and Smart cities”.Sam deține un Master în Știința Energiei Electronice și are o experiență vastă în cercetare și dezvoltare și comercializarea soluțiilor inovative și a sistemelor aplicate în domeniul securității, siguranței și calității. Este autorul a peste 25 de prezentări la conferințe internaționale.

linie cladiri 2

Mobilitate inteligentă în Germania

Centrul de control al traficului din Hamburg

Tehnologia depăşită a Centrului de Control al Traficului (TCC) existent şi cerinţele pentru integrarea celor mai recente aplicaţii de management al traficului au făcut necesară definirea cerinţelor de către Municipalitatea Hamburg şi furnizarea mijloacelor financiare de reconstruire a TCC-ului. SWARCO a primit comanda de la Poliţia din Hamburg în calitate de antreprenor general pentru modernizarea noului TCC.

SOLUŢIA – TCC Hamburg face parte din Oficiul de Poliţie şi de Raportare Federală al Autorităţii de Transporturi din Hamburg. Acesta este situat în cadrul sediului central al poliţiei, aproape de celelalte centre de control în caz de urgenţă, din punctul de vedere al structurii de comunicare. TCC Hamburg este responsabil pentru sarcinile principale şi domeniile de operare ale managementului traficului funcţional, cu 20 de poliţişti care lucrează în patru ture, 24 de ore din 24, pentru centrul oraşului, autostrăzile şi drumurile federale şi reţeaua de trafic a portului Hamburg.

Pentru a descărca prezentarea apăsați aici.

SWARCOSWARCO este un grup internațional în continuă dezvoltare care oferă o gamă completă de produse, sisteme, servicii și soluții pentru marcarea și semnalizarea la nivelul drumurilor și pentru managementul inteligent al traficului.

Activitatea companiei este focalizată către menținerea traficului în mișcare și informarea și ghidarea călătorilor făcțnd apel la produse și servicii inovative pentru a răspunde nevoilor crescânde de mobilitate ale societății. Misiunea asumată de SWARCO este să vină în sprijinul consumatorilor pentru gestiunea mobilității și pentru a crește siguranța rutieră, folosind soluții de înaltă calitate și prietenoase cu mediul înconjurător.

SWARCO a fost înființată în 1969 în Austria de către Manfred Swarovski, care în prezent ocupă funcția de președinte al consiliului executiv al grupului de companii. Sediul central SWARCO este în Austria, în Wattens/ Tyrol. SWARCO constă în 80 de companii localizate în 24 de țări, și este lider mondial printre producătorii de semnalizări pentru trafic.

Gerhard Ploss

Gerhard Ploss

Gerhard Ploss este Managing Director al SWARCO TRAFFIC SYSTEMS GmbH

linie cladiri 2

Energie inteligentă în Regatul Unit

Calea către Smart City. Clădirea Crystal din Londra

Oraşele sunt inima digitizării. Acestea sunt forţe care atrag cele mai strălucite minţi şi cele mai capabile să se adapteze la schimbare. Pe măsură ce societatea începe să înţeleagă că resursele planetei noastre sunt pe cale să se epuizeze, există o necesitate a oraşelor de a deveni mai eficiente în gestionarea utilizării resurselor, în mobilitate şi inovaţie.

Privind înainte spre viitorul oraşului, Siemens a deschis primul centru de dezvoltare urbană sustenabilă în Londra – denumit Crystal.

Crystal este prima clădire din lume care deţine cel mai înalt nivel de certificare BREEAM (excepţional) şi LEED (platină) și este un centru global independent pentru dezbateri pe tema dezvoltării și a modului de viaţă sustenabil urban. De asemenea, acesta găzduieşte cea mai mare expoziţie publică mondială având ca temă oraşele sustenabile, împreună cu un centru modern de conferinţe cu 270 locuri.

Clădirea Crystal, prin standardele sale de proiectare şi construcţie, expoziţia, rolul său în comunitatea locală şi activitatea sa corporativă, servește la transmiterea în lume a unui mesaj care reprezintă portofoliul propriu şi brandul companiei Siemens: calitate, eficienţă şi inovaţie.

Pentru a descărca prezentarea apăsați aici.

sie_logo_petrol_rgbSiemens, una dintre cele mai mari companii de inginerie din România, a marcat în data de 19 mai 2015, 110 ani de prezență pe piața locală. Compania, subsidiară a multinaționalei germane cu același nume, numără în prezent în România peste 1600 angajați în 10 orașe, 4 fabrici și 4 centre globale de cercetare – dezvoltare.

În ultimii 20 de ani, Siemens România a fost implicată într-un număr important de proiecte de modernizare a țării împreună cu cei 7500 de clienți și cu ajutorul a peste 10.000 de furnizori. Astăzi, compania se poziționează în jurul a trei direcții de creștere: electrificare, automatizări și digitalizare. Având la bază cel mai extins portofoliu global din domeniu, viziunea Siemens este de a contribui la electrificarea întregii ţări.

Martin Powel

Martin PowelMartin Powel conduce departamentul pentru Dezvoltare Urbană în cadrul Centrului Global de Competență Pentru Orașe SIEMENS. Acest lucru presupune colaborarea cu primari și alți lideri la nivelul autorităților publice, oferind sfaturi și suport orașelor pe măsură ce acestea încearcă să facă față obiectivelor economice, sociale și de mediu, și identificarea modelelor economice și tehnice pentru a furniza soluții de scară largă.

Martin Powel a fost Consilier pe probleme de mediul al primarului Londrei Boris Johnson. Ca director executiv pe probleme de mediu, el a avut de asemenea responsabilități în ceea ce privește propunerea de proiecte și programe referitoare la mediu pentru Londra.

În calitate de director al Cambridge Management si Cercetare, o organizație care colaborează cu mai multe orașe, Martin Powel a fost Consilier al rețelei de orașe C40 Cities Group, prezidat de fostul primar al orașului New York Michael Bloomberg.

Martin Powel este co-autor al lucrărilor „Viitorul nostru urban” (‘Our Urban Future’), „Orașe mai bune, viață mai bună” (‘Better Cities, Better Life’) și „Orașul inteligent în era digitală” (‘The Smart City in the Digital Age’), ultima dintre acestea fiind în curs de publicare.

Vasile Diaconescu

Vasile DiaconescuDomnul Vasile Diaconescu este director al Diviziei Mobility din cadrul Siemens Romania.