România Smart

România Smart este țara noastră în care rezolvăm împreună problemele vechi, cu idei și soluții tehnologice noi.

România Smart este țara noastră în care fiecare dintre noi se bucură de beneficiile unei vieți mai bune prin prin aplicarea celor șase trăsături prin care experții Uniunii Europene definesc un Oraș Inteligent, în conformitate cu necesitățile lumii contemporane:

Conducerea inteligentă implică comunicarea și colaborarea dintre autoritățile publice din sectoare, orașe și comune diferite, specialiștii din toate domeniile, oamenii de afaceri și locuitori pentru soluționarea unor întrebări importante pentru viața fiecăruia dintre noi. Conducerea inteligentă se realizează prin uniune socială, parteneriatul public-privat și aplicarea pe larg a tehnologiilor informaționale și de comunicații.

Economia inteligentă implică folosirea pe larg a internetului și a tehnologiilor digitale în afaceri, comerț și servicii. Ca rezultat, ofertele și serviciile se diversifică, ideile inovative sunt puse în practică mai repede și mai ușor, se crează noi locuri de muncă. Economia inteligentă se bazează pe crearea de celule lucrative alcătuite din companii din diferite domenii care se unesc pentru a răspunde optim (calitate/preț) unei necesități.

Mobilitate inteligentă implică crearea unor sisteme de circulație în care elementele de infrastructură și tehnologiile noi funcționează ca un tot întreg pentru a pune la dispoziția locuitorilor posibilități multiple de a-și alege mijlocul, timpul și condițiile în care se deplasează. Mobilitatea inteligentă se bazează pe crearea de condiții de infrastructură și dotarea tehnologică necesare pentru utilizarea diferitor mijloace de deplasare, scăderea gradului de poluare a mediului înconjurător și a cheltuelilor cauzate de consumul de combustibil și mentenanța vehiculelor clasice.

Mediul înconjurător inteligent implică o îmbunătățire continuă a calității aerului, apei și solului din localități prin schimbări în procesele de planificare și administrare realizate cu ajutorul folosirii pe larg a tehnologiilor. Printre elementele care condiționează crearea unui mediu înconjurător inteligent sunt rețelele inteligente, clădirile eficiente energetic, utilitățile publice dotate cu tehnologii noi pentru reducerea consumurilor energetice și deșeurilor etc.

Cetățeni inteligenți este o noțiune prin care sunt desemnați locuitorii cu acces nelimitat la instruire, educație, informare, servicii publice prin aplicarea abilităților de utilizare a tehnologiilor informaționale.

Un mod de viață inteligent desemnează modul de viață, obișnuințele și comportamentele fiecăruia dintre noi odată cu folosirea frecventă și firească a tehnologiilor informaționale și de comunicații în traiul de zi cu zi.

România Smart începe cu comunicarea și colaborarea dintre autoritățile publice din sectoare, orașe și comune diferite, specialiștii din toate domeniile, oamenii de afaceri și locuitori pentru soluționarea unor întrebări importante pentru viața fiecăruia dintre noi.

România Smart este țara noastră în care nivelul de educație și de trai este în continuă creștere prin colaborarea dintre autorități publice, specialiști din domenii diferite și oameni de afaceri și locuitori, care, împreună rezolvă întrebrile legate de viața de zi cu zi al fiecarui cetățean ajutându-se de tehnologiile existente.

România Smart este țara noastră cu drumuri pe care se circulă ușor și repede pentru că autoritățile din orașele și comunele pe lângă care trece șoseaua împreună cu locuitorii, specialiștii din domenii diferite și oamenii de afaceri au stat la o masă și s-au certat trei zile și trei nopți, dar făcut un plan comun de acțiuni pe care l-au respectat fiecare cum a putut mai bine.

România Smart este țara nostră în care educația nu începe cu școala și instruirea nu se sfârșește cu diploma de licență, pentru că părinții au timp pentru copiii lor iar bunicii sunt în puteri.

România Smart este țara nostră mâine.

INTELIGENȚĂ

DINAMISM

EFICIENȚĂ