Sistem de siguranță inteligent, noțiuni de bază

Sistem de siguranță inteligent, noțiuni de bază

Sistem siguranță inteligent, definiție:

Un set de teorii bazate pe potențialul tehnologic care, aplicate au ca rezultate comunicarea și colaborarea eficientă între autorități, precum și folosirea informațiilor colectate în timp real pentru siguranța locuitorilor.

Sistemul de siguranță inteligent, elemente cheie:

  • Sistem integrat – o infrastructură comună de senzori conectați la rețea; infrastructura se dezvoltă dintr-o mulțime de sisteme independente de senzori, care nu pot fi operate în mod centralizat.
  • Colaborarea între autorități – o colaborare eficientă pentru valorificarea infrastructurii și a informațiilor colectate și analizate în timp real; fluidizarea comunicării între autorități în activitățile de planificare și cele operaționale.
  • Accesul la informații în timp real – informații colectate, comunicate și analizate în timp real prin trafic fluent de date, ceea ce permite reacții expeditive și eficiente.
  • Informarea integrată prin mijloace video și alte surse de informații –colectarea rapidă a informațiilor de la purtători informaționali diferiți prin mijloace tehnologice: senzori, baze de date; utilizarea programelor de analiză video; identificarea persoanelor, a numerelor de înmatriculare, a altor detalii personalizate în timp real.
  • Procese automatizate –proiectarea înregistrărilor video pe un singur ecran; declanșarea semnalelor de alertă și acțiunilor operative corespunzătoare acestora în regim automat.

Sursă informativă: Compania Frost & Sullivan